TÄNKER KÖRA ROMANIACS MED KTM 1090 ADV

TÄNKER KÖRA ROMANIACS MED KTM 1090 ADV
TÄNKER KÖRA ROMANIACS MED KTM 1090 ADV

Den erfarna enduroföraren Chris Birch kommer ställa upp i en av världens tuffaste tävlingar med en fullvuxen äventyrsmotorcykel.

DEN BRUTALA TÄVLINGEN Red Bull Romanics är en tävling i extremenduro som går ov stapeln den 25-29 juli år. Dö drabbar elitförare och amatörer samman på den rumänska landsbygden för 14:e gången. Den nyazeeländska föraren Chris Birch har tävlat i de flesta större tävlingarna i extrem enduro men han har även deltagit i Dakarrallyt.Just Romaniacs vann han för sju år sedan.

Den här gången har han gjort utmaningen snäppet värre. Hans plan är nu att ställa upp i Iron-klassen med äventyrsmodellen KTM 1090 Adventure R. Chris Birch har giort sig känd genom flera videoklipp där han kontrollerat kastar runt föregångaren 1190 Adventure i minst sagt stökiga situationer.KTM har inte lidit av den publiciteten och att nu få hjälp att exponera efterträdaren 1090 Adventure i ett regelrätt tävlingssammanhang blir ett sätt att rida vidare på den vågen.Tidigare har Chris Birch kört en tvåtakts 300-kubikare i Goldklassen,viktskillnaden mellan motorcyklarna är cirka 130 kilo.Motorcykeln planerar han även att köra från KTM:s säte i Mattighofen i Österrike till Sibu i Rumänien och själva tävlingen. Chris Birch är dock inte ensam i projektet utan han har även fått med sig amerikanska Baja-Föraren Quinn Cody.Innan det är dags för utmaningen i Rumänien ska den nyazeeländska enduroföraren mjukstarta med att köra grekiska Hellas Rally under sju dagar med en 1090 Adventure.

READ  MOPED VARDAG MED GULDKANT